HoLEP AMELİYATI nasıl yapılır?
HoLEP ameliyatı genel veya spinal anestezi altında ameliyathanede yapılan yaklaşık bir buçuk saat süren bir prostat ameliyatıdır. Kadın ürolog Op. Dr Ayşe Veyhürda Dikmen, HoLEP ameliyatını kanamasız, hızlı taburculuk imkanı veren ve patolojik inceleme için prostat dokusu örneklemesi yapılabilen bir yöntem olarak hastalarına önermektedir. HoLEP ameliyatında prostat dokusunun çıkarılmasını takiben mesanedeki prostat lobları morselatör tarafından parçalanır ve patolojik inceleme için gönderilir. Takiben hasta sonda takılarak sedye ile ameliyathaneden servise alınır. Ertesi gün sondası çıkarılan prostat ameliyatı olan hasta kendi idrarını sorunsuz yaparak HoLEP ameliyatının ertesi günü evine gidebilir.
HoLEP Ameliyat fiyatı nedir?
Bayan üroloji uzmanı Dr Ayşe Veyhürda Dikmen, HOlep ameliyat fiyatı için kullanılan malzeme, cihaz bedeli ve patolojik örnekleme bedeli de göz önüne alınarak hesaplama yapıldığını belirtti. Standart uygulama olarak uygulanan tüm merkezlerde HoLEP ameliyat fiyatı benzerdir.
Bayan ürolog Op. Dr Ayşe Veyhürda Dikmen prostat ameliyatı olanlar idrar kaçırır mı sorusunu yanıtlıyor
Prostat ameliyatı geçiren hastalarda, eğer patolojik tanıya ve hastanın genel klinik durumuna uygun bir cerrahi girişim planlandıysa, prostat cerrahisi sonrası idrar kaçırma sorunu yok denecek kadar azdır. Bazı prostat kanseri hastalarında ameliyatı takiben erken dönemde 6 aya kadar devam eden idrar kaçırma şikayeti görülmekle birlikte, mesane tedavisi ve kısa dönem antikolinerjik ilaçlarla idrar kaçırma sorunuyla etkin mücadele mümkündür. Prostat ameliyatı sonrası idrar kaçırması olan hastalar mutlaka bir üroloji uzmanına muayene olmalı ve idrar kaçırmaya neden olan etiyolojik sebep tespit edilerek uygun tedaviye başlanmalıdır. Bazı prostat kanseri vakalarında idrar kaçırma sorununa sertleşme sorunu da eşlik edebilir ancak ameliyattan itibaren 3. Aydan sonra gereken ilaçlı tedavilerle her iki sorunla yeterli mücadele ve düzeltme olanağı mevcuttur.